Varför en blogg ?

Vad är meningen med livet funderar man ju på emellanåt? Speciellt om man som jag är ateist och inte har ett fritt inträde i himmelriket (alt. helvetet) att se fram emot. Kanske skall man försöka förändra lite, lite av världens alla fruktansvärda orättvisor så länge man finns här på jorden? Kanske det är meningen med livet?

Eller skall man bara leva för sig själv och acceptera denna sjuka värld och orättvisorna eftersom man ”ändå inte kan förändra något”.

Tanken med denna blogg är att blanda mellan att presentera människor som har haft betydelse i denna värld och kanske kan förändra den  lite i positiv riktning, med egna tankar och synpunkter på saker och ting som jag tycker är bra eller mindre bra, med inställningen att försöka vara så positiv som möjligt.

Jag har inte på något sätt förväntningar och ambitioner att försöka ändra många människors åsikter och beteende om saker och ting . Vet själv hur otroligt svårt det är att ändra sina egna personliga värderingar och sina karaktärsdrag .  Hur mycket svårare är det då inte att ändra andra människors tankar och värderingar med några blogginlägg!

Men jag tycker inte man skall låta bli att yttra sig ändå. Är vi många som vill ha förändring så går det faktiskt att påverka hela länders förehavanden ute i världen. Varje enskild människa är faktiskt viktig. Ett bra exempel är väl när hela världen protesterade mot kriget i Vietnam vilket med all säkerhet påverkade USA att sluta kriget tidigare än man planerat. Eller när hela världen protesterade mot Apartheid i Sydafrika. Någon enskild människa startade säkert snöbollarna som sedan rullade vidare.

Något måste man ju fylla sitt liv med, eller hur !

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0